Det er blevet dyrere at sove på hotel

Når man rejser ud i verden, skal man de fleste steder have flere penge op af lommen, når hotelregningen skal betales, end for et halvt år siden. Fremgang i økonomien er med til at øge forbrugernes rejselyst, hvilket presser hotelpriserne op.

Generelt set er det blevet fire procent dyrere at sove på hotel på verdensplan i årets første seks måneder. Det er femte år i træk, at priserne stiger. Det viser bookingportalen Hotels.com’s helt nye Hotel Price Index.

I Europa er prisen på at sove i en hotelseng steget med fem procent i løbet af første halvdel af året, hvilket er den største halvårsstigning i seks år.

Priserne er især steget i de lande, som har været hårdt ramt af finanskrisen. Det gælder lande som Grækenland, Spanien, Irland og Island.

- Det har været en rigtig god start på året for rejseindustrien generelt, da efterspørgslen efter både internationale rejser og forretningsrejser har været høj, siger Johan Svanstrom, direktør for Hotels.com, i en pressemeddelelse.

- Stærkere europæiske økonomier og valutakursudsving har spillet en stor rolle, men også de to store sportsbegivenheder i første halvår af i år, vinter-OL og VM i fodbold, har ligeledes haft indflydelse, fortæller Johan Svanstrom.

I Caribien og Latinamerika er priserne på at sove i en hotelseng for første gang højere end før finanskrisen. I de to regioner er hotelpriserne steget seks procent i første halvdel af året.

Det er dog ikke alle steder, at det er blevet dyrere at sove ude. I Stillehavsregionen og Asien ligger priserne på hotelovernatninger på samme niveau som sidste år. Ifølge Hotels.com er priserne i Asien påvirket af den politiske uro, der har været i Thailand i første del af året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip