Det er blevet dyrere at sove på hotel

Når man rejser ud i verden, skal man de fleste steder have flere penge op af lommen, når hotelregningen skal betales, end for et halvt år siden. Fremgang i økonomien er med til at øge forbrugernes rejselyst, hvilket presser hotelpriserne op.

Generelt set er det blevet fire procent dyrere at sove på hotel på verdensplan i årets første seks måneder. Det er femte år i træk, at priserne stiger. Det viser bookingportalen Hotels.com’s helt nye Hotel Price Index.

I Europa er prisen på at sove i en hotelseng steget med fem procent i løbet af første halvdel af året, hvilket er den største halvårsstigning i seks år.

Priserne er især steget i de lande, som har været hårdt ramt af finanskrisen. Det gælder lande som Grækenland, Spanien, Irland og Island.

- Det har været en rigtig god start på året for rejseindustrien generelt, da efterspørgslen efter både internationale rejser og forretningsrejser har været høj, siger Johan Svanstrom, direktør for Hotels.com, i en pressemeddelelse.

- Stærkere europæiske økonomier og valutakursudsving har spillet en stor rolle, men også de to store sportsbegivenheder i første halvår af i år, vinter-OL og VM i fodbold, har ligeledes haft indflydelse, fortæller Johan Svanstrom.

I Caribien og Latinamerika er priserne på at sove i en hotelseng for første gang højere end før finanskrisen. I de to regioner er hotelpriserne steget seks procent i første halvdel af året.

Det er dog ikke alle steder, at det er blevet dyrere at sove ude. I Stillehavsregionen og Asien ligger priserne på hotelovernatninger på samme niveau som sidste år. Ifølge Hotels.com er priserne i Asien påvirket af den politiske uro, der har været i Thailand i første del af året.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip