Det første offer for flystyrt i Ukraine er identificeret

Skrevet af admin

|

27/07/2014

Dagens topnyheder

Retsmedicinere har nu identificeret den første af de mange omkomne efter flykatastrofen i det østlige Ukraine for 10 dage siden.

Der er tale om en af de over 190 hollandske passagerer på Malaysia Airlines-flyet, skriver hollandske medier. Navnet på personen er ikke offentliggjort.

Over 200 eksperter er sat på opgaven med at identificere ligene på en kaserne i Hilversum.

Samtlige 298 personer om bord på MH17, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, blev dræbt, da Boeing-flyet styrtede til jorden fra 10 kilometers højde. Både USA og Ukraine påstår at have beviser for, at flyet blev skudt ned af prorussiske separatister.

Det varede flere dage, før ligene blev indsamlet og bragt til et sikkert sted i Ukraine. Separatistlederen Aleksandr Borodaj havde lovet, at 280 ofre var sendt med toget, men der var nærmere tale om 200 personer, sagde lederen for de hollandske retsmedicinere, Jain Tuinder, ifølge BBC.

Indsamlingen af lig, vragdele og andre genstande fra tragedien vanskeliggøres af de nærmest lovløse tilstande i regionen. Bevæbnede oprørere efterkommer kun modstræbende internationale krav om at lade uafhængige observatører arbejde på nedstyrtningsområdet, der menes at fylde et areal på omkring 50 kvadratkilometer.

Hollandske retsmedicinere forsøgte lørdag at rejse til ulykkesstedet, men valgte af sikkerhedsmæssige hensyn at vende om.

Både Australien, der mistede 28 statsborgere i ulykken, og Holland er efterhånden så frustrerede over situationen, at de nu arbejder på at kunne sende væbnede styrker til området. De skal sikre, at de resterende lig og ligdele bliver bjerget.

/ritzau/dpa