Det kan være farligt for dine børn, hvis du gør rent i hjemmet ofte

- Jeg bliver ved med at sige, at vi har det for rent i vores hjem. Jeg har sagt det i 20 år, og jeg vil blive ved med at gentage det. 

Sådan siger Mirian Stoppard i et indlæg i Mirror, der sætter fokus på, hvilke konsekvenser det kan have for børn at vokse op i et hjem, der altod er skinnende rent. 

Hun peger på, at børn har godt af at blive udsat for bakterier i en helt ung alder, og de kan udvikle svage immunforsvar, hvis de ikke bliver det, hvilket i sidste ende kan føre til en række andre uheldige konsekvenser. 

- Vi har brug for 99.9 af bakterierne i hjemmet til at udvikle og forstærke immunforsvaret. Hvis et barn bliver udsat for disse, vil det hjælpe dem til at holde eksempelvis allergier på afstand - herunder også astama, skriver hun. 

Hun bliver bakket op af Tim Spector, der er genetisk epidemiolog ved King's College i London. 

- Jeg synes, at ideen om at børn skal vaske hænder før hvert måltid er forældet. Hvis man overvejer hvor mange tilfælde af madforgiftning, der sker i hjemmet, så er antallet forsvindende lille, siger han, ifølge Mirror. 

- Vi gør i forvejen alt for meget rent. Jo større mikrobiel diversitet du har i hjemmet desto bedre. Jeg tror vi skal ændre på vores tankegang, for vores fokus på sterilitet er begyndt at give problemer, siger Tim Spector, og peger på, at det faktisk kan give mening ikke at vaske hænder efter at have besøgt et offentligt toilet. 

- Hvad med at vaske hænder efter toiletbesøg? Mange mikrobiologer med speciale i bakterier gør det ikke. Hvis du er på et offentligt toilet, og du har været ude og tisse, er det sandsynligvis bedre for dig, kun at blive udsat for dine egne bakterier, siger han. 

 

 

 

Dagens Gossip