Det lyver vi om for vores partner

Mere end 61 procent af danskerne har løjet overfor deres partner. Det viser en undersøgelse foretaget af Yougov for Søndagsavisen.

Søndagsavisen har spurgt til tyve ting, hvor danskerne ikke altid er helt ærlige overfor deres partner.

Læs også: 10 tegn på, at du er i et sundt parforhold

Det mest almindelige emne, som danskerne lyver for deres partner om, er hvad de spiser. Her oplyser 13 procent af danskerne, at de har løjet overfor deres partner. Derefter følger hvad ting, som de har købt, rent faktisk har kostet. Her har 12 procent prøvet at lyve.

Løgnen fungerer som en forsvarsmekanisme, fastslår psykolog Anne Kirsten Hansen, der ejer og er direktør for Psykologerne ved Kongens Nytorv.

- Løgnen bruges ofte til at passe på os selv. Men der er stor forskel på, hvor 'gode' folk er til at lyve. Sensitive personer, der har haft en tæt følelsesmæssig kontakt i barndommen, har ofte sværere ved at lyve – man kan næsten se det på dem, hvis de gør det. Dem, der kan se troværdige ud, mens de lyver, har måske ikke fået ordentlig omsorg og nærhed i barndommen, siger Anne Kirsten Hansen.

Læs også: 10 gode vaner i et lykkeligt parforhold

På henholdsvis 3, 4, og 5. pladsen kommer, om man har flirtet med andre, om sex med partneren er godt, og hvor meget porno man har set. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip