Det sagde politikerne til kalot-demonstration

Politiet på stedet anslog at mellem 800 og 1000 deltog i lørdagens march for jøders ret til at bære religiøse symboler. Bland dem en del politikere. Her er, hvad de havde at sige til demonstrationen:

Initiativtageren bag demonstrationen var Rasmus Jarlov (K).

- Det er vigtigt at manifestere, at jødiske symboler er en del af København, og at jøder skal kunne færdes overalt uden at skulle skjule deres identitet, sagde ham.

- Når vi har taget jødernes sag op, er det fordi, at de er overrepræsenteret i antallet af chikane-tilfælde, forklarede han.

Arrangørerne havde bedt deltagerne tage danske flag med.

- Det her handler netop om hjemlige forhold, og ikke hvad der sker i Gaza. Derfor har vi bedt folk om lade være med at tage israelske flag med. Man må ikke overføre den konflikt, der er i Mellemøsten, til København og Nørrebro, lød det fra Jarlov.

Også Yildiz Akdogan (S) talte til deltagerne:

- Tusind tak fordi I kom og sagde ja til tolerance og dialog og nej til parallelsamfund. København er en mangfoldig by, og det skal den blive ved med at være. Det her burde ikke være den sidste march. Den næste gang bør gå ind for tolerance for alle andre.

Blandt deltagerne i demonstrationen var flere folketingsmedlemmer. Blandt andet De Radikales Liv Holm Andersen, der var troppet op med et skilt med teksten "Tolerance er for alle."

Fra Dansk Folkeparti var Martin Henriksen mødt op.

- Vi i Dansk Folkeparti har nogle skarpe synspunkter, hvad angår tørklæder og burkaer. Men det må vi tage politisk og lave regler for det, hvis vi ønsker det. Men uanset hvad man mener om det, skal man have mulighed for at gå i fred, sagde han til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip