Det sker på 200-års-dagen for Norges forfatning

Norges forfatning fylder lørdag 200 år, og dagen byder på masser af festligheder og arrangementer i hele landet. Her er et udpluk af hovedarrangementerne 17. maj:

* Skaugum: Klokken 08:00 hilste kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sammen med deres børn børneoptoget i Asker velkommen foran deres privatbolig.

* Bergen: Fra klokken 08:30-13:00 deltog statsminister Erna Solberg i forskellige arrangementer, inden hun tog videre til Eidsvoll. Hun holdt blandt andet hovedtalen på Festplassen i Bergen.

* Oslo: Klokken 15:00 vises forestillingen "Ja, vi elsker" i Den Norske Opera. Forestillingen er lavet i samarbejde med Den Norske Opera og Ballet, Norsk Kulturskoleråd og Fargespill. Omkring 100 børn og unge er med i forestillingen.

* Eidsvoll: Fra klokken 15:30 vises originalversionen af grundloven frem på stedet, hvor den blev underskrevet for 200 år siden.

* Klokken 19:30 begynder det officielle hovedarrangement i Eidsvoll med en udendørs festforestilling i parken uden for Eidsvollsbygningen.

De officielle gæster tæller blandt andet det danske regentpar, Sveriges kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia, samt den norske kongefamilie og statsminister Erna Solberg. Gæsterne ankommer fra klokken 18:30.

Kilder: NTB, www.stortinget.no

/ritzau/

 

Dagens Gossip