Det store Mercedes-spin er gået i gang

At et billede siger mere end 1000 ord passer meget godt til den øjeblikkelige rivalisering i Formel 1 mellem Mercedes-teamkammeraterne Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

De to klart største aspiranter til årets VM-titel har op til søndagens canadiske grandprix i Montreal gjort alt for at fremstå som venner i medierne, og Mercedes-ledelsen har forsøgt at hjælpe til på den front.

- Som alle andre venner har vi op- og nedture. Der er ikke sket noget, som vi ikke har prøvet før, lyder seneste fredsudmelding fra Hamilton.

Men det er svært at glemme scenerne efter det seneste løb i Monaco for to uger siden, hvor Rosberg sejrede foran en tydeligvis bitter Hamilton.

Rosberg og Hamilton hverken kiggede eller talte med hinanden efter løbet. Det plejer de ellers - selv efter tætte og hæsblæsende dueller. Og der var iskold luft mellem parterne ved det efterfølgende pressemøde.

"Krigen" blussede op under kvalifikationen, da Rosberg på sin sidste omgang lavede en kørefejl i Monte Carlos berømte gader og fremtvang en gul flagzone, så de resterende favoritter - deriblandt Hamilton - måtte droppe at køre en hurtig tid til sidst.

Det gjorde Hamilton rasende, eftersom han var på vej mod pole position. Den tog Rosberg sig af, og den er især i Monaco vigtig. Rosberg vandt også selve løbet ved at føre fra start til slut.

Ved pressemødet var det altoverskyggende tema, om Hamilton og Rosberg overhovedet var venner efter de seneste begivenheder.

Hamilton var inden Monaco-løbet citeret for at sige, at han var mere sulten efter VM-titlen, fordi han kom fra fattige kår i engelske Stevenage, mens tyske Rosberg var vokset op i netop Monte Carlos jetset og dermed ikke var vant til at kæmpe for tingene som Hamilton selv.

- Jeg har ikke hørt Lewis sige de ting til mig personligt. Ord kan nemt blive fordrejet i pressen, så jeg tror ikke, at Lewis har sagt de ting, sagde Rosberg ved pressemødet, hvor kamphanerne sad ved siden af hinanden.

De fremmødte journalister spurgte efterfølgende Hamilton, om han var citeret rigtigt eller forkert.

Hamilton mumlede kort et eller andet, hvilket han havde gjort under hele pressemødet, så det stod lidt uklart, om han rent faktisk var blevet citeret korrekt eller forkert.

Kevin Magnussens nuværende teamkammerat hos McLaren, Jenson Button, har tidligere haft netop Hamilton som teamkammerat.

Button regner med, at hans landsmand er giftig i Montreal.

- Jeg kan huske, at når Lewis og jeg havde en duel i et løb, eller der var et problem mellem os, så ødelagde han mig i det efterfølgende løb. Han ville komme til det næste løb endnu stærkere end før.

- Lewis er meget god til at vende negative ting til noget positivt, fordi han er en fantastisk kører og mentalt stærk. Han er meget hurtig, og han kan kaste en bil rundt på en bane.

- Jeg tror ikke, at Lewis har så store problemer med Nico i Canada, men han vil vinde der som aldrig før, siger Button.

Inden sæsonens syvende grandprix er Rosberg i front i VM-topstriden med 122 point. Hamilton har 118.

Søndagens løb starter klokken 20 dansk tid med Rosberg startende som etter - lige foran Hamilton.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip