Dét var dråben: Mand løfter sit hus halvanden meter for at undgå flere oversvømmelser

Den københavnske trafik er stadig ved at komme sig efter weekendens voldsomme skybrud, og flere hjem er tæt på ødelagt.

Det samme skete i januar i England, hvor Themsen gik over sine bredder på grund af et kraftig regn. Det fik bogstaveligt talt Yaron Ivrys bæger til at flyde over.

Det skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: 16 livagtige grøntsager, som har glemt, at de er grøntsager

Den 58-årige britte bor på en ø midt mellem Themsen og en kunstig vandkanal, hvilket gør hans hjem ekstremt sårbart overfor de mange oversvømmelser, England har oplevet de sidste par år.
Derfor besluttede Yaron Ivry, at det fremover skulle være slut med at finde gulvmoppen og forsikringspolicen frem, hver gang, regnen får den store engelske flods vandstand til at stige. Det gjorde han ved at løfte sit hus halvanden meter op, og lade det hvile på donkrafte.

Huset er blevet løftet à 28 omgange. Lige nu er hoveddørene dog også løftet tre meter op i luften, så Yaron Ivry og familien kan kun komme ind ved at bestige en specialkonstrueret trappe af betonklodser. Planen er dog, at huset skal bæres af et muret fundament i form af en kælder, som kan tåle at blive oversvømmet.

LÆS OGSÅ: Verdens mest triste kat søger ny familie

Så ikke alene vil den geniale 58-årige mands hus aldrig blive oversvømmet igen - han har også fået en langt smukkere udsigt over Themsen.

Og selvom det måske for mange virker lidt drastisk at løfte sit hus halvanden meter op i luften, så vil Yaron Ivrys faktisk i sidste ende spare penge på sin idé. Før den voldsomme oversvømmelse, var hans hus nemlig 9,4 millioner kroner værd. Oversvømmelsen kostede ham 1,1 millioner kroner, og husværdien faldt til 7 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: I dag fylder denne kvinde 127 år - du vil elske hendes opskrift på et langt liv

Nu har han brugt 660.000 kroner på at blive hævet over enhver form for oversvømmelse, og derfor er husets værdi steget til 18 millioner kroner.

- Efter oversvømmelsen var vi nødt til at komme på en måde at beskytte ejendommen, fortæller Yaron Ivrys, som har boet i huset sammen med sin kone og to sønner i 15 år. Som selvstændig kunne han ikke arbejde hjemme fra efter oversvømmelsen.

- Det har taget flere måneder af mit liv, oveni alle udgifterne til renovation, så jeg besluttede, at vi ikke kunne tillade, at det skete igen, siger Yaron Ivry til Daily Mail.

Se billeder af bygningsarbejdet her.

 

Dagens Gossip