Det varme julivejr hiver august måned med op

Der er ingen grund til at tro, at vi i Danmark nu har fået det kvantum sommer, der tilkommer os i 2014.

Bare fordi juli måned gik hen og blev den næstvarmeste i mere end hundrede år, er vores kvote af sommervarme og solskinstimer ikke løbet tør af den grund. Det fortæller klimatolog Mikael Scharling fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Den seneste månedsudsigt ser relativt fornuftigt ud. Hvis den holder stik, så får vi også en ganske fin august, som dog ikke når helt derop, hvor vi lå i juni måned.

- Men havtemperaturerne har været enormt høje og er det også lige nu. Det trækker helt automatisk med ind i august og vil være med til at hive måneden op hvad angår middeltemperaturen, siger klimatologen.

Han er under alle omstændigheder ret sikker på, at juli 2014 vil blive en måned, som de fleste vil huske og tilbage på.

- Det skyldes de to relativt lange sammenhængende perioder med varmt vejr, som vi har haft og som har kendetegnet juli.

- Men det er svært at sige, hvordan det udvikler sig. Nogle eksperter mener jo, at det her er, hvad vi kan forvente fremover.

- Og der kan jo også komme en juli i 2017, som bliver endnu varmere, og så bliver det jo den, vi husker. Jeg tror bare ikke, at den bliver slået lige med det samme, siger Mikael Scharling.

Middeltemperaturen i juli måned endte på 19,5 grader. Det er lige så højt som i 1994 og kun overgået af juli 2006, hvor snittet lå på 19,8 grader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip