Detektiver i kamp for sex-anklaget dansker i New York

Forsvareren for en 22-årige danske pædagogstuderende, der er anklaget for at have krænket flere børn i en børnehave i New York, har hyret både privatdetektiver og eksperter i kampen for sin klient.

Den 22-årige Malthe Thomsen blev 27. juni anholdt og sigtet for i 15 tilfælde at have krænket en stribe børn i fire-fem års alderen.

Anholdelsen skete, efter at en kollega i første omgang meldte ham til børnehavens ledelse, som iværksatte sin egen undersøgelse. Ledelsen frikendte den unge dansker og slog samtidig fast, at han aldrig har været alene med børnene.

Det fik kollegaen, der siden er blevet fyret, til at gå til politiet, som altså anholdt ham. Kollegaen, som endnu ikke er afhørt af politiet, rejste kort efter til Grækenland på ferie og kommer først tilbage til New York til september.

Torsdag formiddag lokal tid skal der være et nyt retsmøde i sagen, men her forventer hans forsvarer, Jane Fisher-Byrialsen ikke, at der vil ske noget afgørende.

- Anklagemyndigheden vil sige, at man endnu ikke er klar til at rejse tiltale. Jeg regner med, at retsmødet tager omkring fem minutter, siger hun til Ritzau.

Samtidig har forsvareren iværksat sin egen undersøgelse.

- Vi har blandt andet en privatdetektiv i Grækenland for at indsamle oplysninger om hende, der anmeldte ham, og vi har også fået adgang til hendes personalemappe, siger Jane Fisher-Byrialsen.

Ifølge det amerikanske politi har Malthe Thomsen tilstået overgrebene under en afhøring, der blev optaget på video.

Advokaten mener dog, at der er tale om en falsk tilståelse, som er blevet fremtvunget under afhøringen.

- Så vi har også hyret eksperter i falske og fremtvungne tilståelser til at gå videoen med afhøringen igennem og læse hans "tilståelse", fortæller Jane Fisher-Byrialsen.

- Det er alt sammen meget dyrt, og Malthe og hans familie ender op med en kæmperegning, fortsætter hun.

Anklagemyndigheden skal senest 27. december beslutte, om der skal rejses tiltale i sagen eller ej.

/ritzau/

 

Dagens Gossip