Dette bør du huske efter et bad for at holde din vagina sund og glad

Der er i tidens løb blevet givet mange gode råd om, hvordan man skal - eller nok så vigtigt - ikke skal vaske sin vagina.

Men det viser sig, at det også er ret vigtigt, hvordan du behandler det ømtålelige område, når du er kommet ud af badet. Det skriver Metro.co.uk

Det er meget vigtigt, at man ikke sidder i sit fugtige håndklæde og tænker over tilværelsen i halve eller hele timer. I stedet bør man sørge for at tørre sine kønsdeles ydre dele grundigt, før man tager tøj på.

Jason James, der er medicinsk chef his Miami FemCare forklarer, at når man tager undertøj på, mens ens kønsdele stadig er fugtige, lukker man dampen inde i et varmt område. Det kan medføre bakterievækst - og det går hurtigt - som videre kan lede til problemer som eksempelvis skedesvamp.

- Svamp har en tendens til at trives i et fugtigt miljø. Varme, fugt og friktion kan lede til irritation og potentielt en ændring i pH-værdien, som øger de favorable vilkår for svamp til at vokse og blive en klinisk infektion, siger Jason James.

Han anbefaler derfor, at man gør én af to ting.

Læs også: Sådan skal du vaske din vagina

Enten bør man varsomt tørre sig med et håndklæde ved at duppe let på sine kønsdele. Man bør ikke skrubbe for hårdt.

Alternativt kan man sætte håret, lægge makeuppen og drikke en kop kaffe, mens man er nøgen og lufttørrer, før man forlader huset.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip