Dette design får passer ind alle steder

De er langt fra hvermandseje, og så alligevel. Wegners stole har mange år på bagen, og de findes både i de klassiske hjem, i moderne boliger og i små lejligheder, hvor de er gået i arv eller købt brugte og blevet istandsat.

Ifølge Charlotte Riparbelli, chefredaktør på Mad & Bolig, er der en helt særlig grund til, at Hans J. Wegners stole blev en del af det danske designgennembrug i 50’erne og stadig er populære den dag i dag.

- Wegners design er design, der slet og ret kan begå sig.  Som en levemand, der kan tale med alle. Høj som lav. Rig som fattig. Et design, som formår at få alle til at føle sig godt tilpas og tage sig godt ud i dets selskab. Wegners design matcher stort set enhver stilperiode og bidrager til enhver trend eller ny sammenhæng, det indgår i, forklarer Charlotte Riparbelli.

Få tips til at indrette med smukke Wegner-stole på madogbolig.dk

Japanerne må nøjes

Y-stolen er en af de mest populære stole, som Wegner har designet, og det er den stol, der er mest solgt. Den blev sat i produktion i 1949, og har været produceret lige siden.

Stolen ligner sig selv, som den så ud dengang, men i takt med at befolkningen er blevet højere, har Y-stolen fået nyt look og er blevet forhøjet med 2 cm. Lige på nær i Japan, hvor befolkningen ikke er blevet præsenteret for den nyere version.

Her er Y-stolen nemlig holdt i den oprindelige størrelse, idet højden passer perfekt til den lavere del af verdensbefolkningen.

Bor du i en lille lejlighed? Få tips til at indrette et hjem på få kvadratmeter på madogbolig.dk

Indret med en Wegner-stol

Er du så heldig at eje en Y-stol, Den Runde Stol eller måske Jakkens Hvile, som er de mest kendte af Wegners stole, er der ifølge Charlotte Riparbelli rig mulighed for at bruge den lige meget, hvordan du bor.

- Kig i boligbladene. Her vrimler det med Wegners design. De nye hipstere fra kødbyen mikser dem med retrofund og stærke farver, i forstæderne indgår de som en del af de mere klassiske hjem med ægte tæpper, god kunst og afdæmpede farver, og ynder man den mere rustikke stil med genbrug og antikviteter, er det fantastisk at se, hvordan Wegners design trækker de helt rigtige tråde til vores tid, forklarer Charlotte Riparbelli.

Af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip