Dette er grunden til mænds dalende sexlyst

Skrevet af Aller Media

|

24/11/2013

Dagens topnyheder

Ny forskning peger på, at hormonet, prolaktin, som man normalt forbinder med kvinders mælkeproduktion, har en betydning, for hvor stor mænds sexlyst er, og hvor meget de får ud af sex og orgasmer. Det skriver LiveScience.com.

I undersøgelsen, der netop blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine, undersøgte forskerholdet 3000 mænd i alderen 40-79, og de målte bl.a. deres niveau af flere hormoner, kolesterol, blodsukker og deres BMI.

Derfor er det pinligt, når manden ikke har lyst til sex. Læs mere på Q.dk

Ringe glæde af orgasmen
Det viste sig, at et lavt niveau hos mændene af hormonet prolaktin var forbundet med et væsentlig forringet sexliv samt visse psykiske problemer.

Det var blandt andet mændenes evne til at præstere i sengen, men i høj grad også deres fornøjelse ved at opnå en orgasme, der blev påvirket negativt.

Ifølge forskerholdet er viden omkring, hvilken betydning prolaktin har i kroppen for andre end de nybagte mødre, ret begrænset. Dog producerer vi alle lidt af hormonet, også mænd og ikke-gravide kvinder.

Her er den virkelige grund til, at vi ikke har sex oftere. Se mere på Femina.dk

Også i dårlig form

De mænd, der havde lave niveauer af prolaktin i kroppen, var også mere tilbøjelige til at have et højere BMI og højere blodsukkerniveau samt at have et lavere fysisk aktivtetsniveau, men forskerne kender på baggrund af undersøgelsen ikke til årsag-effekt.  

Det er desuden ikke fastslået på baggrund af forskningen, hvad man umiddelbart kan gøre ved mænds faldende prolaktinniveau, men en tidligere undersøgelse på rotter bakker resultatet op, forklarer forskerholdet.

Da rotterne fik tilført stoffer, der øgede mængden af prolaktin i dem, så blev de kort efter meget mere seksuelt aktive.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media