DF bakker op om fly til Baltikum

Dansk Folkeparti bakker fuldt op om udsendelsen af danske kampfly til de baltiske lande som led i Natos patruljering i området.

Det fastslår partiets forsvarsordfører, Marie Krarup.

- Det er meget fornuftigt og fint at vise, at Nato er en fungerende forsvars-alliance. Og det understreger man ved at vise, at vi tager balternes bekymring alvorligt, siger hun.

Det sker forud for et møde mellem Folketingets partier i Udenrigspolitisk Nævn torsdag, hvor regeringen vil orientere om udsendelsen af kampfly.

Hun afviser, at det vil virke optrappende på situationen i forhold til russerne.

- Det er er aldrig optrappende, at man patruljerer sine egne grænser. Det er ikke nogen trussel mod andre. Det er bare en understregning af, at de baltiske lande føler sig truede, og at de skal føle sig sikre, siger Marie Krarup og fortsætter:

- De baltiske lande har fuld ret til at være suveræne lande, der er medlemmer af Nato.

Ifølge TV2's oplysninger er der tale om seks fly, hvoraf fire vil være aktive og to skal holdes i reserve.

Flyene vil efter planen blive sendt af sted sidst på foråret.

Ruslands annektering af halvøen Krim fra Ukraine har sendt en bølge af bekymring ind over områder i det tidligere Sovjetunionen.

Både EU og USA har varslet tunge økonomiske sanktioner, som vil ramme flere vigtige sektorer i Rusland, hvis Ruslands præsident, Vladimir Putin, optrapper konflikten i Ukraine.

USA's præsident, Barack Obama, har tidligere på ugen udtrykt stor bekymring over russiske tropper langs grænsen til det østlige Ukraine.

/ritzau/

 

Dagens Gossip