DF: IS er umennesker der skal bekæmpes

Islamisk Stat (IS) offentliggjorde tirsdag aften en video på internettet, der viser en maskeret mand, der angiveligt halshugger den amerikanske journalist Steven Sotloff.

- IS skal bekæmpes. Det er ikke folk, man kan tale med eller føre dialog med. Det er folk, der skal nedkæmpes, og det mener jeg, at man har en forpligtelse til.

Det siger Søren Espersen, næstformand i Udenrigspolitisk Nævn og udenrigsordfører for Dansk Folkeparti.

- Det er umennesker, vi har med at gøre. Det, der er det afgørende for os, er, at vi har måske 100 med dansk statsborgerskab, der er med i det her, og som er en del af gruppen. Det er det, vi i første omgang må koncentrere os om.

Dansk Folkeparti har bedt om restriktioner mod de mennesker, der kæmper med IS.

- I England forbereder man love, der tager statsborgerskabet fra de mennesker, der kæmper med IS, og nægter dem indrejse i England igen. Vi mener, at vi skulle gøre noget tilsvarende, siger han.

Ifølge PET's nyeste tal, er mere end 100 danskere rejst til Syrien for at kæmpe sammen med islamistiske grupper – 15 af dem er blevet dræbt.

- Jeg mener ikke, at de mennesker nogensinde skal komme tilbage til Danmark igen. Jeg ved ikke, om det skal være ved at fratage dem deres statsborgerskab, men der skal gøres en indsats nu, som England har gjort, og som Norge er i gang med, siger Søren Espersen og fortsætter:

- Regeringen har været alt for slap og ligeglad med det her fænomen. De kommer hjem, som det de er blevet nu - umennesker - og vi nødt til at handle.

USA fortsatte bombningerne mod IS i Irak efter henrettelsen af den amerikanske journalist James Foley og trods trusler om at henrette den amerikanske journalist Steven Sotloff, som også blev holdt som gidsel af gruppen.

En trussel, der nu er blevet virkelighed.

- Vi skal forhindre IS fra luften i at trænge videre frem, måske også ødelægge nogle af deres militære muligheder. Det er glimrende, at amerikanerne fører an i det. Vi skal selvfølgelig støtte de internationale reaktioner, siger Søren Espersen.

Også Lene Espersen mener, at IS skal "bekæmpes med alle midler - også i Danmark", skriver hun på Twitter.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip