DF-formand antyder samarbejde med Socialdemokraterne

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, vil ikke udelukke muligheden for, at partiet en dag vil støtte op om en socialdemokratisk statsminister.

Men det forudsætter, at Socialdemokraterne løsriver sig fra sit tætte samarbejde med den nuværende regeringspartner, De Radikale.

- Det, der for alvor kan ændre vores muligheder i forhold til samarbejde med Socialdemokraterne, er, når de indser, at deres vej til regeringsmagten ikke nødvendigvis går over Radikale.

- Det er Socialdemokraternes store optagethed af, at de hele tiden skal bringe sig til rette med De Radikale, der gør, at de på eksempelvis værdipolitikken er låst fast, siger Thulesen Dahl til Berlingske søndag.

Avisens politiske kommentator, Thomas Larsen, tror ikke, at udmeldingen fra DF-formanden vil skabe nervøsitet hos blå bloks statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen (V).

Venstre er godt klar over, at Thulesens "frieri" til S skal tages med ophøjet ro, mener han:

- Faktum er nemlig, at DF-formanden gennemspiller et kendt refræn, som går ud på at nedtone forskellene mellem S og DF for at gøre det nemmere for frustrerede S-vælgere at gå til DF, skriver han.

Udtalelsen fra DF-formanden falder i forbindelse med en ny meningsmåling fra Gallup, som ifølge Berlingske viser dødt løb mellem Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti.

Partierne står til at få præcis det samme antal pladser - 38 - i Folketinget, hvis der var valg i morgen.

Blå blok har fortsat teten med 53,0 procent af stemmerne. Målt i mandater giver det et forspring på 11 i forhold til rød blok.

Størst fremgang i forhold til den forrige måling fra Gallup står Enhedslisten for med nu 10,4 procent mod 7,1 procent i juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip