DF frygter tilbedelse ved grav for formodet terrorist

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er ikke tryg ved planerne om at lade den formodede gerningsmand bag weekendens angreb i København begrave i Brøndby.

- Det kunne godt gøre mig nervøs, siger han.

Retsordføreren frygter nemlig, at den afdøde Omar Abdel Hamid El-Husseins grav på den muslimske begravelsesplads bliver et trækplaster for personer, der støtter weekendens angreb.

- Det ville være at foretrække, hvis han bliver begravet som terroristerne i Paris: Et hemmeligt sted, og at begravelsen foregår i stilhed, siger Peter Skaarup.

Efter angrebene i Frankrig blev de to Kouachi-brødre bag angrebet netop begravet i ukendte grave af frygt for, at fanatiske tilbedere skulle valfarte til stedet.

- Risikoen er jo, hvis begravelsen og graven er kendt, at det bliver et tilholdssted for radikaliserede. Vi kan jo se, at nogle personer hylder gerningsmanden, siger retsordføreren.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev 22 år. Han har palæstinensisk baggrund, men er født og opvokset i Danmark.

Peter Skaarup har derfor heller ikke nogen indvendinger mod at lade ham begrave i dansk jord.

- Det skal være op til familien at vurdere. Men som sagt bør det ske i stilhed. Det ville være den ordentlige måde at gøre det på, siger han.

Ifølge muslimsk tradition skal en muslim helst begraves inden for 24 timer, men da politiet endnu ikke har frigivet den afdøde, er det ikke sket.

Borgmesteren i Brøndby, Ib Terp (S), håber, at den formodede gerningsmands grav ikke bliver et valfartssted:

- Alle har ret til at blive begravet, så uanset hvad man har gjort, har han ret til begravelse. Det ville give ham martyrium uden lige, hvis man modsætter sig det.

- Jeg har ikke umiddelbart indvendinger imod, at han bliver begravet her, men jeg håber selvfølgelig ikke, at hans grav bliver et valfartssted, siger Ib Terp til Ritzau.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt søndag morgen i Københavns nordvestkvarter. I timerne forinden havde han efter alt at dømme gennemført to attentater, der kostede to mænd livet.

/ritzau/

.

Dagens Gossip