DF: Hjælp til illegale indvandrere skal koste fængsel

Hvis antallet af illegale indvandrere i Danmark skal ned, så skal det ifølge Dansk Folkeparti koste en tur i fængsel, hvis man hjælper eller ansætter personer, der opholder sig i Danmark ulovligt.

For eksempel ved at ansætte dem eller ved at hjælpe med at skjule afviste asylansøgere for myndighederne, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

- Der skal være klare konsekvenser for personer, der forsætligt hjælper for eksempel en afvist asylansøger med at opholde sig ulovligt i Danmark. I dag er strafferammen op til to års fængsel, men det betyder, at det som oftest ender med en bøde, siger han.

- Der mener jeg, at man skal forhøje strafferammen, så man minimum får et års fængsel med en strafferamme op til fem års fængsel, siger Peter Skaarup.

Antallet af illegale indvandrere i Danmark er tilsyneladende fordoblet siden 2008. Ifølge Jyllands-Posten viser en ny analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, at der i 2013 var 33.000 illegale indvandrere i Danmark.

Da de illegale indvandrere lever skjult, er tallene dog behæftet med en vis usikkerhed.

Dansk Folkeparti mener, at der er for mange incitamenter for de illegale indvandrere til at komme til Danmark - for eksempel kalder Peter Skaarup det for nærmest "en invitation", at de kan benytte sig af sundhedsklinikker.

- Hvis man er akut syg, så skal man indgå i det normale sygehusvæsen. Men sådan nogle klinikker, som giver mere langsigtede muligheder, bør lukkes, siger han.

Der skal også være mere kontrol med, hvem der får et dansk skattekort, og så skal det være sværere at krydse de danske grænser - også uden for normal kontortid.

- Nu og her skal der noget manuel grænsekontrol til, som også er til stede ud på de sene nattetimer, hvor der stort set ingen kontrol er i dag, siger Peter Skaarup.

- Ved færgeoverfarten til Falster er der kontrol i nattetimerne 13 gange om året. Det svarer nærmest til en gang om måneden. Det siger sig selv, at menneskesmuglere kører ind om natten, siger DF-ordføreren, som tidligere har talt for permanent toldkontrol.

DF har tidligere foreslået, at der ansættes 200 flere betjente blandt andet til at intensivere grænsekontrollen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip