DF holder dør på klem for lille topskattelettelse

Dansk Folkeparti vil ikke feje topskattelettelser endegyldigt af bordet, inden efterårets finanslovsforhandlinger overhovedet er gået i gang. Men der er efter partiets mening ikke penge til at lette hverken procentsatsen eller hæve topskattegrænsen.

Det siger skatteordfører fra Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær, efter at Socialdemokraterne fredag har meldt ud, at de afviser alle former for topskattelettelser.

- Jeg ser det (Socialdemokraternes forslag, red.) som et forsøg på at gøre alt, hvad de kan for at holde sig ude af efterårets potentielle reformer, siger han.

Dansk Folkeparti er dog enig med Socialdemokraterne i, at der er penge til en skattereform, som samfundet ser ud lige nu.

- Oliepriserne er faldet og udgifterne til migration og flygtninge er steget, siger Dennis Flydtkjær.

Derfor mener han ikke, der er plads til til skattelettelser hverken i bunden eller toppen. Men hvis pengene findes, er Dansk Folkeparti grundlæggende enige med Socialdemokraterne i, at skatten skal sænkes i bunden.

- Hvis der skulle vise sig at være penge, må det være bunden, der står for tur, siger ordføreren.

Men han vil dog samtidig ikke udelukke muligheden for at gå med på topskattelettelser, som kan kalder et "princip".

- Vi går aldrig ind i forhandlinger med ultimative krav. Det er aldrig en særlig god måde at forhandle på, siger han.

Hos Liberal Alliance har man truet med at vælte regeringen, hvis man ikke får gennemtrumfet partiets ønskede topskattelettelser.

Men Dennis Flydtkjær tager situationen med ro. Han tror ikke på, at topskattelettelserne bliver gennemført.

- LA og Konservative er jo bare to små partier. Det er en meget lille blok i dansk politik. Og et stort flertal i Folketinget vil ikke være med til at røre ved topskatten, siger han.

- Så jeg tror ikke på, at man finder et kompromis, hvor man kan komme til at røre ved toppen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip