DF: Kommunerne skal overholde loven

Dansk Folkepartis, Karina Adsbøl, vil nu indkalde socialminister Karen Hækkerup (S) i samråd om, hvordan ministeren vil sikre, at kommunerne overholder loven, når det drejer sig om hjælp til mennesker med handicaps. Det sker på baggrund af P1 Dokumentars oplysninger om, at kommunerne bekæmper handicappedes frie valg.

- Jeg må jo desværre sige, at det ikke er nyt for mig, og jeg har gentagne gange forsøgt at få ministeren til at reagere. Blandt andet har jeg spurgt ministeren, hvad hun vil gøre for at sikre, at kommunerne efterlever Det Sociale Nævns afgørelse. Det fik ministeren til at redegøre for reglerne på området, og så man jo forstå, at ministeren mener, at reglerne på området er gode nok. Det er de så bare overhovedet ikke, siger Karina Adsbøl.

Hun understreger, at det handler om mennesker.

- Det kan godt være, at kommunerne gerne vil spare på handicapområdet, men de skal altså overholde loven. Når en rapport fra Det Kommunale Tilsyn i Region Midtjylland viser, at kommunerne laver stribevis af fejl i sagsbehandlingen, og ofte fortolker loven forkert, så skal ministeren altså gribe ind. Vi må ikke glemme, at det her har store konsekvenser for de mennesker, der kommer i klemme i kommunernes spareiver, siger Karina Adsbøl.

Karina Adsbøl tilføjer, at hun håber, at ministeren på samrådet er åben over for at finde en løsning på de problemer, som der helt åbenlyst er i forhold til, at kommunerne på dette område overtræder loven.
 

 

Dagens Gossip