DF kræver svar fra justitsminister om Jakob Scharfs orlov

Den tidligere PET-chef Jakob Scharf kan ikke arbejde i det private erhvervsliv samtidig med, han har orlov fra Rigspolitiet.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der vil have justitsminister Mette Frederiksens (S) svar på en række spørgsmål.

- Der, hvor kæden hopper af, er, at det er en orlovssituation, og at han er væk i et år for at beskæftige sig med det samme bare fra den anden side af bordet, og har så tilsyneladende tænkt sig at vende tilbage igen, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Jakob Scharf har stiftet et iværksætterholdingselskab, Certa JS Holding IVS, som han er administrerende direktør i. Det samme har hans samarbejdspartner Jakob Dreyer, og de to holdingselskaber ejer Certa Intelligence and Security A/S.

Jakob Dreyer er administrerende direktør i efterretnings- og sikkerhedsfirmaet, mens Jakob Scharf er bestyrelsesformand.

- Det bør ikke være sådan, at man kan spille på to heste. Enten er man ansat, og så er der noget fortrolighed der, eller også er man ikke ansat. Det er en meget speciel situation, at han kan få orlov for at beskæftige sig med det samme som i politiet, siger Peter Skaarup.

- Statens burde have sikret sig kontraktligt, som det sker i det private erhvervsliv, hvor der skal gå en vis periode, før man efter et afsluttet job kan begynde det næste. Det undrer mig, at man ikke har det indenfor politiet, siger Peter Skaarup.

DF's retsordfører tilføjer, at Jakob Scharf har siddet i en topstilling, hvor han har haft adgang til følsomme oplysninger om nationens sikkerhed.

- Orloven er en uheldig sammenblanding mellem fortrolig information og private interesser, siger Peter Skaarup.

Stifterne af Certa Intelligence and Serurity - herunder Jakob Scharf - har oplyst, at det private sikkerhedsfirma er et projekt, de har forberedt og arbejdet med længe.

Justitsministeriet har oplyst til Ritzau, at Jakob Scharf har fået et års orlov uden løn frem til 1. januar 2016.

- Vi vil have klarhed over, om det oprindeligt har været tanken, at det ikke skulle indebære en orlov fra Rigspolitiet, eller om han vil kunne sidde med disse selskaber samtidig med sin kommitteret stilling i Rigspolitiet, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip