DF kræver svar om tilbagevendte udviste kriminelle

Kriminelle udlændinge, der udvises af Danmark, vender ofte tilbage og krydser den danske grænse igen, før et år er gået, skriver TV2.

Og det får Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til at kalde justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at høre, hvad regeringen vil gøre ved situationen.

- Det er mildest talt problematisk for vores land, for selvom man er sluppet af med en mand, der har begået kriminalitet i Danmark, så kommer vedkommende åbenbart lige så hurtigt igen, siger han til TV2.

I 2011 blev 368 personer anmeldt for at bryde deres indrejseforbud, mens tallet var steget til 435 personer i 2013.

De seneste kvartalstal, som blev offentliggjort onsdag, viser ifølge TV2, at stigningen er fortsat i 2014, hvor mindst 476 personer er blevet anmeldt for at have overtrådt deres indrejseforbud.

En væsentlig del af tallene dækker ifølge politiet over omrejsende kriminelle, som kommer til Danmark med tanke på at lave indbrud, tyverier eller måske røverier.

Peter Skaarup kræver øjeblikkelig handling.

- For det første skal afsoningen foregå i hjemlandet. Den dømte skal sendes hjem til det land, han kom fra og afsone der. Det næste er, at vi skal have en effektiv grænsekontrol, så dem, der alligevel kommer tilbage, bliver stoppet ved grænsen, siger han til TV2 og fortsætter:

- Og det sidste er, at det skal medføre en følelig ekstrastraf, hvis man kommer tilbage. I dag gives der jo kun nogle få dages fængsel oveni.

Men forsvarsadvokat Henrik Stagetorn tror ikke på Peter Skaarups tanke om, at problemet kan løses ved strengere straffe for ulovlig indrejse.

- Udlændingene er helt opmærksomme på, at de bliver straffet for at overtræde indrejseforbud. Så jeg tror ikke en strengere straf for at bryde indrejseforbuddet vil hjælpe. For mange af dem er det et spørgsmål om ren og skær eksistens, siger han til TV2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip