DF: Nu må Wonderful Copenhagens direktør gå

Dansk Folkeparti mener, at Wonderful Copenhagens direktør Lars Bernhard Jørgensen bør gå af efter barsk kritik fra Erhvervsstyrelsen.

Styrelsen offentliggjorde tirsdag sin afgørelse i sagen om det skandaleramte melodi grand prix Eurovision 2014. Her anbefaler styrelsen blandt andet en ekstern undersøgelse af, om der kan rejses erstatnings- eller straffesager mod ledelsen og bestyrelsen i Wonderful Copenhagen.

- Det er ubegribeligt, hvis han ikke vælger at gå på baggrund af Erhvervsstyrelsens afgørelse, siger Dansk Folkepartis medlem af Region Hovedstaden, Kenneth Kristensen Berth og tilføjer:

- Erhvervsstyrelsen anbefaler en undersøgelse af, hvorvidt der skal rejse en straffesag i mod ham og bestyrelsesmedlemmerne. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at han kan klæbe sig til den stol som direktør i Wonderful Copenhagen oven på sådan en afgørelse.

Det var Region Hovedstanden, som reddede Wonderful Copenhagen ud af den store regning for Eurovision.

Et bredt flertal i regionsrådet aftalte i august at bevilge et ekstraordinært engangstilskud til Wonderful Copenhagen på 46 millioner kroner. Til gengæld skal Wonderful Copenhagen betale de 46 millioner kroner tilbage til Region Hovedstaden over syv år i form af en reduktion af grundtilskuddet til turistorganisationen.

Ifølge Kenneth Kristensen Berth er Dansk Folkeparti parat til at stemme for en ekstern undersøgelse betalt af Region Hovedstaden for at at få afklaret, om der kan rejses erstatnings- eller straffesager mod Lars Bernhard Jørgensen og bestyrelsesmedlemmerne i Wonderful Copenhagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip