DF om Løkkes skatteudspil: Vigtigere at sænke bundskatten

Det er langt lettere at få Dansk Folkeparti med til at sænke bundskatten i forårets skattereform end at hæve topskattegrænsen, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu åbner for.

Det siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

- Hvis der skulle være penge tilovers til foråret, så er vort udgangspunkt stadig, at skattelettelser skal være i bunden. Det er et større problem, at det for mange danskere ikke kan betale sig at arbejde, mener Dennis Flydtkjær.

Lars Løkke Rasmussen vil hæve topskattegrænsen, fordi Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti hverken vil sløjfe topskatten eller sænke procenten fra 15 til 10 procent, påpeger DF's skatteordfører.

Nu betaler færre danskere topskat på 15 procent af den sidst tjente krone. Grænsen blev hævet i 2012, da S-R-SF-regeringen lavede skattereform med Venstre og De Konservative, men uden Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Det er en udfordring, at de, som tjener rigtig meget, nu skal have mere ud af det, siger Dennis Flydtkjær.

Spørgsmål: - Er det et nej til at forhandle topskat?

- Vi stiller aldrig ultimative krav. Men det er ikke vores kop te eller en blomst, der er groet i vores baghave. Det er et langt større problem, at mange danskere får meget lidt ud af at arbejde, siger Dennis Flydtkjær.

Han tvivler på, at samfundet tjener 16 milliarder kroner, som Dansk Industri anslår. Det er langt fra sikkert, at danskerne vil arbejde meget mere med lavere skat. Måske vil de hellere holde mere fri, mener Dennis Flydtkjær.

- Rent skattemæssigt koster det penge. Beregningerne svinger fra fem til ni milliarder kroner, siger han.

DF's førsteprioritet er at sænke bundskatten, understreger Dennis Flydtkjær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip