DF om nye asyltal: Hækkerup skal bevise sin hårdhed

Et højt antal asylansøgere får nu Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til at indkalde justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd i integrationsudvalget.

- Hun skal bevise, at hun med hendes egne ord er en "hardliner" og stoppe den rekordhøje asyltilstrømning til Danmark, siger Martin Henriksen.

Nye tal viser, ifølge Politiken, at 6210 personer havde søgt om asyl i Danmark i de første 10 måneder af året. Tallet ventes inden årsskiftet at stige til omkring 7500 asylansøgere.

Det er det højeste i 10 år ifølge avisen.

Langt den største enkeltgruppe af ansøgere er syrere på flugt fra borgerkrigen i deres hjemland. Omkring 1500 syrere har søgt om asyl i Danmark.

- Selv hvis man fjernede syrerne fra regnestykket, ville vi stadig have en stor tilstrømning, siger Martin Henriksen.

Ordføreren kæder det stigende antal ansøgere sammen med "regeringens lempelser", som han kræver rullet tilbage.

- Hvis ikke Hækkerup vil det, så må hun forklare, hvordan hun så vil være en såkaldt hardliner, fordi hun kan jo ikke både videreføre Bødskovs linje og samtidig være en strammer. Det hænger overhovedet ikke sammen, så nu kræver vi handling, siger han.

Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører, Mette Reissmann, afviser over for Politiken, at regeringen vil ændre lovgivningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip