DF om øget kontrol: Thorning har før droppet grænseaftale

Der skal skrues op for grænsekontrollen, lød meldingen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tirsdag åbnede Folketinget.

Og det er et markant holdningsskifte på området, mener en af grænsekontrollens store fortalere, Dansk Folkeparti.

- Nogle af de ting, hun foreslår, er også indholdet af den grænseaftale, den blå regering lavede før sidste valg. Hun startede så sin regeringsperiode med at rive den i stykker, siger DF-formanden Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har i tre år fået at vide, at grænsekontrol ikke virker. At regeringen nu begynder at snakke om grænsekontrol, det virker, som om vi nærmer os et folketingsvalg.

Thorning sagde i sin åbningstale, at regeringen vil komme menneskesmuglere og kriminelle udlændinge til livs ved blandt andet at indføre nummerpladeskannere ved grænserne.

- På den måde kan politiet sætte ind over for menneskesmuglere og blive alarmeret, når mistænkelige biler kører ind i Danmark, lød det fra Thorning.

Dansk Folkeparti er et af de partier, som taler varmest om fysiske kontrolposter og bomme ved den danske grænse.

Partiet var i 2011 sammen med VK-regeringen med til at vedtage en grænseaftale om permanent toldkontrol. Aftalen fik blandt andet kritik for at stride imod Schengen-samarbejdet, og det var især derfor, at S-R-SF-regeringen efterfølgende valgte at droppe grænsekontrollen.

At kontrollen nu igen er på dagsordenen, er sød musik i Kristian Thulesen Dahls ører.

- Hvis hun nu har fortrudt, og hun i virkeligheden vil have nogle af elementerne i grænseaftalen med, som blandt andet var nummerpladeskannere, så er det jo dejligt, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip