DF overvejer at støtte minusvækst i kommunerne

Dansk Folkeparti lovede i valgkampen, at kommunerne ville få flere penge til velfærd.

Til trods for det vil partiet ikke sætte foden ned over for et centralt lovforslag, som bebuder flere års minusvækst i kommunerne, skriver Politiken fredag.

Formand for DF, Kristian Thulesen Dahl, som fredag skal til forhandlinger om næste års finanslov, forklarer, at han endnu ikke ved, hvad partiet skal mene om lofterne for de kommende år.

- Nej, vi har ikke lagt os fast på det. Den overvejelse, vi gør os politisk, er, om vi skal tage det som ren teknik i virkeligheden. Som noget, man senere kan ændre. Eller om vi skal se på det som det loft, der reelt skal være. Og dermed gå ind i en forhandling med regeringen om, hvad niveauet så i stedet skal være, siger han til Politiken.

For få uger siden sagde Thulesen Dahl:

- Hvis det står til os, skal kommunerne bare ikke sidde her i efteråret og også forberede spareøvelser for årene 17, 18 og 19.

I Kommunernes Landsforening mener formand Martin Damm (V), at svaret på Dansk Folkepartis nye overvejelser åbenlyst må være at stemme nej til forslaget om regeringens udgiftslofter:

- Det bedste, han kan gøre, er, at bruge sin indflydelse til at sørge for, at vi slet ikke skal ud i det dilemma. Han har jo nøglerne til at kunne annullere det omprioriteringsbidrag, siger Martin Damm til Politiken. Han giver Socialdemokraterne samme klare råd om at stemme nej.

Men hos Socialdemokraterne er kommunalordfører Magnus Heunicke ikke sikker på holdningen til udgiftslofterne.

På spørgsmålet om, hvad S mener, skyder han bolden tilbage til regeringen.

- Det er jo ikke vores forslag. Det er regeringens forslag. Så må de finde et flertal for det, siger Magnus Heunicke til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip