DF: PET gik langt over grænsen med kalenderplaner

Afgående PET-chef Jakob Scharf afleverede tirsdag en redegørelse til Folketingets retsudvalg om retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

Den viser, at PET gik langt over stregen, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, der selv er medlem af udvalget.

- Jakob Scharf indrømmer i redegørelsen, at man i PET har haft planer om at kigge i Pia Kjærsgaards kalender. Det skete heldigvis aldrig, men det er en alvorlig sag, og det går langt ind over grænsen for, hvad PET skal. Det er magtfordrejning, siger han.

Spørgsmålet er, hvad justitsminister Morten Bødskov (S) vidste, mener Peter Skaarup. Og det må ministeren forklare i et samråd.

- Det er en redegørelse, der flytter aben fra Jakob Scharfs skulder til justitsminister Morten Bødskovs, fordi det er uklart, om Bødskov var bekendt med, at PET ville snage i Pia Kjærsgaards kalender, siger han.

Ifølge redegørelsen blev PET's sikkerhedsafdeling bedt om at undersøge, om man var bekendt med oplysninger om perioder, hvor Pia Kjærsgaard var forhindret i at deltage i retsudvalgets besøg på Christiania.

Planerne blev droppet, fordi man var bange for, at den tidligere DF-formand så i fremtiden ville være mere tilbageholdende med at dele oplysninger med PET.

- Pia Kjærsgaards kalender er selvfølgelig en kalender, man skal diskutere med Pia Kjærsgaard, hvis der er en sikkerhedstrussel eller lignende, siger Peter Skaarup.

- Men det er klart, at man skal jo ikke skal kigge i kalenderen med henblik på at lægge arrangementer på tidspunkter, hvor hun ikke kan, tilføjer han.

Morten Bødskov afviser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han kendte til PET's planer.

- Jeg vil godt gøre det helt klart, at jeg ikke er blevet orienteret om de konkrete scenarier PET arbejder med i forbindelse med planlægning af Folketingets retsudvalgs og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

- Jeg orienteres heller ikke sædvanligvis som justitsminister om efterretningstjenestens konkrete overvejelser i forbindelse med personbeskyttelsesopgaver.

/ritzau/

 

Dagens Gossip