DF støtter regeringens milliard-løfte til de ældre

Dansk Folkeparti glæder sig over regeringens milliardløfte til de ældre og vil meget gerne forhandle finanslov, hvis døren til Finansministeriet bliver åbnet.

Finansordfører Rene Christensen (DF) regner dog som udgangspunkt ikke med at få en invitation.

- Vi har været konstruktive fra dag ét, men nu har der været stille i nærmest tre uger, og vi har ikke kunnet få svar på vores spørgsmål. Det er en meget, meget mærkelig måde, man har lavet finanslov denne gang, siger René Christensen.

- Jeg forventer ikke, at det bliver os, der kommer til at lande noget, men der er ingen tvivl om, at vi kommer, hvis vi bliver inviteret, siger finansordføreren.

En væsentlig del af den aftaleskitse til finansloven, som regeringen præsenterede mandag eftermiddag, er én milliard kroner om året til et løft af ældreplejen fra 2014-2017.

Regeringen har lagt forslaget på bordet for at tækkes Enhedslisten, der har krævet minimumstandarder for serviceniveauet for de ældre borgere, som for eksempel skal garanteres et bad to gange om ugen.

Men forslaget om at løfte ældreplejen med en stor pose penge er også ren vellyd for DF'erne, som selv havde et forslag om en ældrepulje på én milliard kroner i partiets finanslovsforslag.

- Vi kan se, at ældreområdet har været spændt hårdt for. Vi får flere og flere ældre, men der bliver færre og færre penge i kommunerne, og det betyder, at servicen til de ældre falder. Derfor er dagsordenen rigtig, siger René Christensen.

- Vi har det rigtig fint med, at der kommer bedre forhold for de ældre. Vi har sådan set fået det, vi ville, tilføjer han.

René Christensen understreger dog, at det er helt afgørende for Dansk Folkeparti, hvordan regeringen vil betale for den forbedrede ældrepleje.

- Det, som vi nu skal følge meget nøje, er, at det skal være finansieret krone til krone. Vi kommer ikke til at give en gave, som ikke er finansieret. Ellers er det de handicappede, hjemløse og udsatte børn og unge, som kommer til at betale den her gave, siger han.

I Dansk Folkepartis version af finansloven skal pengene blandt andet hentes ved at skære i ulandsbistanden.

- Vi har kigget på det i vores finanslovsforslag, og det kunne være ulandsbistanden, som vi bruger over 16 milliarder kroner på om året, siger René Christensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip