DF: Tag statsborgerskab fra hellige krigere

admin

|

27/11/2014

Dagens topnyheder

Unge muslimer skal fratages deres danske statsborgerskab, når de kæmper som hellige krigere for Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Det foreslår Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Han forhandler om at forebygge radikalisering og ekstremisme med justitsminister Mette Frederiksen (S), socialminister Manu Sareen (R) samt social- og retsordførere fra partierne bag satspuljen.

- Det skal være nemmere at fratage dansk statsborgerskab for folk, som har kæmpet for terrorbevægelser. Vi har bedt regeringen om et notat om, hvorvidt Folketinget kan stemme om at fratage deres statsborgerskab, siger Martin Henriksen.

Mette Frederiksen vil give PET bedre redskaber til at screene de sociale medier. Hun vil også støtte exitprogrammer under Kriminalforsorgen og sikre, at nogle af de, der arbejder med unge muslimer, der er i fare for radikalisering, bliver bedre til at udpege dem og reagere på det.

Regeringen vil også tage passet fra unge radikaliserede muslimer, så de ikke kan rejse til Mellemøsten. Det er ikke nok, mener Martin Henriksen.

- Vi vi have en styrket indsats overfor de islamister, som er med til at rekruttere unge mennesker og sende dem ud i hellig krig. Det er ingen hemmelighed, at vi tænker på Grimhøj-moskéen i Aarhus. Vi skal med loven i hånden sige, at vi ikke længere giver tilskud, siger han.

Dansk Folkeparti har i Folketinget foreslået at lukke Grimhøj-moskéen, hvorfra mange unge muslimer er rejst til fronten for at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien og Irak, forklarer han.

/ritzau/