DF-top skyder partifælles sprogskat ned

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, er gået langt, når han torsdag foreslår at lade virksomheder betale en punktafgift for reklamer på engelske udtryk.

- Det er ikke partiets politik, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen.

- Nu har jeg talt med Alex her til morgen, og vi er enige om, at det ikke er Dansk Folkepartis politik. I kampens hede er der mange ting, der lige pludselig smutter, når alle er oppe at køre, og vore kandidater er i gang, siger Søren Espersen.

Torsdag sendte han denne tekst på Twitter:

"Et forslag om afgift på fremmedsprogede reklamer er ikke DF's politik. Det har jeg her til morgen meddelt Alex Ahrendtsen."

Søren Espersen erkender, at Dansk Folkeparti er et meget topstyret parti.

- Fordelene er, at vi har nogle korte forretningsgange. Vi ved, hvor vi vil hen med vort parti, som der også er stor opbakning til i gruppen. Men der er ting, hvor vi er nødt til at sige: Det er partiets politik, og det er ikke partiets politik, siger Søren Espersen.

Alex Ahrendtsen erkender, at han er blevet irettesat.

- Ja, jeg er blevet banket på plads, når det kommer til punktafgiften. Resten af politikken, om at styrke og værne om et danske sprog, er der dog opbakning til, siger Alex Ahrendtsen til DR Nyheder.

- Men det er også en ledelsesopgave at bestemme, hvilken retning en valgkamp skal tage. Jeg er bare en lille MF’er (medlem af Folketinget, red.), der sidder på bageste række, og som godt kan lide dansk. Det er helt fint, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip