DF-vælgere foretrækker Mette Frederiksen over Lars Løkke

Lige nu er Dansk Folkeparti blå bloks største parti og parlamentarisk grundlag for Venstre-regeringen. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen er ikke statsministerfavoritten blandt DF-vælgerne.

Når valget står mellem S-formand Mette Frederiksen og V-formand Lars Løkke Rasmussen, mener 40 procent af DF-vælgerne, at partitoppen skal pege på Mette Frederiksen. 38 procent mener, at partiet fortsat skal pege på Lars Løkke.

Det viser en rundspørge, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen.

Dansk Folkepartis kommentar til rundspørgen leverer gruppeformand Peter Skaarup:

- I øjeblikket er det Lars Løkke Rasmussen, der er statsminister, og det er det, som vi skal forholde os til, siger han til Børsen.

Rundspørgen kommer i kølvandet på Mette Frederiksens invitation til DF om at indgå en alliance forud for efterårets reformforhandlinger. Her opfordrer Socialdemokraterne DF til at modsætte sig blå bloks skattelettelser og i stedet insistere på velfærd.

Med frit valg på alle hylder foretrækker 60 procent af DF-vælgerne partiformand Kristian Thulesen Dahl som statsminister. I samme frit-valg-scenarie foretrækker DF-vælgerne næst efter deres egen partiformand Mette Frederiksen, som 14 procent peger på.

Kun 10 procent peger på den nuværende statsminister.

Men DF-vælgerne vil søge tilbage til Lars Løkke Rasmussen, når folketingsvalget står for døren, spår Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen. Han tror, at Socialdemokraternes hårdere udlændingepolitik kan have gjort udslaget.

- Men historien viser, at der er stor forskel på Socialdemokraterne i opposition og i regering. Sidste gang, de var i regering, lempede de udlændingepolitikken, siger han til Børsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip