DF: Vi vil have danskerne i job - ikke udlændingene

Det er en skidt udvikling, at hovedparten af de nye job, der er skabt i den private sektor under den nuværende regering, er blevet besat af udlændinge.

For det er danskerne, der skal stå på lønningslisten, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der reagerer på en beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Den viser, at over 30.000 af de godt 40.000 nye arbejdspladser, der ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Morten Østergaard (R) er opstået som følge af regeringens politik, er gået til arbejdskraft fra udlandet.

- Jeg synes ikke at det er specielt positivt at regeringen har omdannet arbejdsmarkedspolitik til udlændingepolitik, for verden er fyldt med udlændinge, der kan og vil underbyde dansk arbejdskraft. Men det er ikke løsningen for Danmark, siger Martin Henriksen.

Beregningen fra arbejdsgiverforeningen dækker perioden fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2014.

Mange af de 40.000 nye job er på halv- eller deltid. Omregnes tallet til fuldtidsjob, svarer det til 20.700. Heraf er over 20.000 tilfaldet folk fra andre lande ifølge DA.

Martin Henriksen mener derfor, at regeringen "oversælger" værdien af sin politik.

- Regeringen og Folketinget skal skabe job til arbejdsløse danskere - ikke fastholde dem i arbejdsløshed ved at storimportere billig arbejdskraft, som udkonkurrerer danskerne og i øvrigt fastholder en masse herboende indvandrere på offentlig forsørgelse.

- Det er slet ikke den slags vækst, Danmark har brug for. Vi har brug for, at vi får rykket vores egne ud på arbejdsmarkedet, siger han.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, mener dog, at det allerede går bedre med at få danskere frem for udlændinge i job i dag.

- Siden vi lykkedes med at vende udviklingen i foråret 2013, kan vi se, at 50.000 flere er kommet i arbejde. Størstedelen af dem er danskere, siger hun til Børsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip