DFDS vinder Den Engelske Kanal

Det danske rederi DFDS har vundet retten til at sejle over Den Engelske Kanal i en sag mod konkurrenten Eurotunnel. Det oplyser rederiet til fondsbørsen.

- Dagens beslutning er en god nyhed for DFDS og vores 1300 kolleger på vores færgeruter på Den Engelske Kanal. Vi kan nu begynde at gennemføre vores planer for fremtiden, siger Niels Smedegaard, direktør i DFDS, i fondsbørsmeddelelsen.

- Af hensyn til alle parter håber vi på, at beslutningen implementeres hurtigts muligt, siger han.

Striden gik på, om Eurotunnel både måtte sejle kunderne over kanalen samtidig med at selskabet stod for tunnelen under kanalen. Det mener de britiske konkurrencemyndigheder ikke og har nu forbudt Eurotunnel at drive færger mellem Dover og Calais.

Eurotunnel er lodret uenig i afgørelsen. I en pressemeddelelse kalder Eurotunnel de britiske konkurrencemyndigheders, Competition and Markets Authority (CMA), beslutning for "absurd" og "uretfærdig" og har tænkt sig at appellere.

- CMA's beslutning er en benægtelse af virkeligheden. Den straffer forbrugerne og koster 600 mennesker deres arbejdsplads uden nogen reel berettigelse, udtaler Jacques Gounon, chef for Groupe Eurotunnel ifølge Ritzau Finans.

Fristen for at appellere er på fire uger.

Tvisten opstod, da Eurotunnel i 2012 købte sig ind på ruten ved at overtage tre færger fra konkursramte Seafrance. Ifølge de britiske myndigheder sidder det franske selskab dermed på mere end halvdelen af markedet, når man medregner tunnelen.

Eurotunnel har fået seks måneder til at stoppe færgedriften. Og DFDS oplyser, at forbuddet først får effekt fra første kvartal 2015.

De britiske konkurrencemyndigheder, Competition Commission, gav allerede i juni 2013 DFDS medhold i en foreløbig afgørelse. Og det er den, der nu er blevet stadfæstet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip