DF'er kalder syrisk sagsanlæg uforskammet

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Det er uforskammet, når den 16-årige Anas Omar Alzein, hans far og tre andre syrere stævner integrationsminister Inger Støjberg (V), fordi de først kan få familiesammenføring om tre år.

Det mener Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.

Syrerne har midlertidig beskyttelse og må derfor vente tre år på at få familien herop fra Syrien. Det strider ifølge deres advokat Christian Dahlager mod retten til et familieliv, men Martin Henriksen er fortørnet over den melding.

- Det er uforskammet, at man sagsøger dén stat, som har givet en beskyttelse. Det er på tide, at vi begynder at beskæftige os lidt med danskernes menneskerettigheder, siger han.

Loven blev 26. januar vedtaget af de borgerlige partier og Socialdemokraterne. Den strammer loven med et års ventetid. Den blev gennemført under Thorning-regeringen for syrere, som ikke er personligt forfulgt, men flygter for borgerkrigen.

- Reglen er lavet, fordi vi ønsker at begrænse tilstrømningen til Danmark. Det har en nationalstat naturligvis ret til, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: - Men man har ret til et familieliv i de europæiske menneskerettigheder, som er indføjet i dansk lov?

- Ja, men man har også lov til at tage hensyn til at opretholde offentlig orden. Det hensyn vejer tungere. Disse mennesker har ret til et familieliv, men det kan de også udøve andre steder. De er jo ikke flygtet til Danmark, siger Martin Henriksen.

- De er flygtet til et naboland til Syrien. Så har de besluttet at migrere videre op gennem Europa og til Danmark. Det er meget uforståeligt og egentlig også uforskammet, at man anlægger sag mod den stat, som har hjulpet én.

Martin Henriksen mener, at Folketingets flertal bør gøre op med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

/ritzau/