DIF oplever fremgang i medlemstallet

Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplevede en fremgang i medlemsantallet i 2013. Således fik forbundet 22.230 flere medlemmer i forhold til året før. Dermed har forbundet sammenlagt 1.934.521 medlemmer.

Det glæder DIF's formand, Niels Nygaard.

- Jeg glæder mig over, at endnu flere danskere dyrker idræt i vores foreninger. Der sker i øjeblikket en stor udvikling i foreningerne og forbundene for at tilpasse tilbuddene til danskernes behov og ønsker. Det arbejde vil vi fortsætte, siger han i en pressemeddelelse.

Fremgangen skyldes særligt svømning og gymnastik, der sammenlagt gik frem med næsten 30.000 medlemmer. Netop de to forbund er nu gået sammen i et nyt udviklingsprojekt med en forventning om fortsat fremgang i medlemstallene.

Også DIF arbejder på, at fremgangen skal fortsætte.

- I 2013 intensiverede vi vores arbejde på institutions-, skole-, integrations- og folkesundhedsområdet.

- Men frem for alt gav vi den danske befolkning muligheden for at opleve glæden ved at dyrke idræt, og jeg er meget tilfreds med, at så mange benyttede sig af vores tilbud, siger Niels Nygaard.

Fodbold er det største specialforbund under DIF med 329.955 medlemmer. Det en tilbagegang på 11.387 i forhold til året før. Herefter følger svømning og gymnastik med henholdsvis 170.639 og 166.711 medlemmer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip