Digteren Yahya Hassan dømmes for vold i Aarhus

Retten i Aarhus kender digteren Yahya Hassan skyldig i at have slået en ung mand i forbindelse med en bytur i Aarhus i februar sidste år.

Den 19-årige digter idømmes betinget fængsel i fire måneder med to års prøvetid, hvor han ikke må begå noget strafbart. Gør han det, bliver straffen udløst.

Straffen skal imidlertid ses i lyset af en anden dom, som Hassan tidligere har fået i landsretten for berigelseskriminalitet.

Her fik han fire måneders betinget fængsel, og ifølge Retten i Aarhus er der ikke grundlag for at øge den straf på baggrund af voldshændelsen i Aarhus.

Ikke desto mindre var Yahya Hassan tydeligt frustreret over dommen og ankede øjeblikkeligt til landsretten.

Han kræver frifindelse og forlod mandag eftermiddag Retten i Aarhus med vrede skridt.

- Det er en super halvhjertet dom. Hvis jeg har begået vold, skal jeg da ind og brumme, ellers skal jeg findes uskyldig, lød det fra Yahya Hassan med henvisning til, at hans dom var betinget.

Anklager Mette Venge Olesen var imidlertid heller ikke helt tilfreds.

Hun havde krævet digteren idømt en ubetinget fængselsstraf på 30-40 dage og forsøgte at overbevise retten om, at Hassan havde slået NI (forurettede) to gange i ansigtet med knyttet næve.

Men retten vurderede, at "der er tale om vold i den meget lave ende".

Under sin procedure argumenterede Yahya Hassans advokat, Claus Bonnez, for, at der var tale om nødværge - eller måske blot en refleks - da Hassan løftede sin arm og ramte IN.

Men det var retsformanden ikke enig i.

Under domsafsigelsen fastslog hun, at der var tale om vold, og at Hassans reaktion ikke kunne begrundes i nødværge.

Hændelsen foregik 15. februar sidste år foran grillbaren Ali Baba i Aarhus, efter at Yahya Hassan havde været en tur i byen sammen med sin kæreste og hendes veninde.

Her henvendte NI sig til Yahya Hassan, og de to mænd indledte en samtale, der på et tidspunkt udviklede sig.

I retten forklarede Yahya Hassan, at han følte sig truet og fornemmede, at NI ville slå ham. Det fik Hassan til at føre sin arm op for ansigtet.

Hassan erkender, at han ramte NI, der stod helt oppe i ansigtet på ham, men at det ikke var forsætligt, at han ramte.

Omvendt siger NI, at han blev ramt to gange i ansigtet, og at slagene kom ud af det blå.

/ritzau/

 

Dagens Gossip