Din kaffesmag fortæller hvem du er

Skrevet af Aller Media

|

07/10/2013

Dagens topnyheder

Det er psykologen Ramani Durvasula, der har foretaget en undersøgelse blandt 1000 briter omkring deres kaffevaner og deres personlighed. Det skriver nyhedsmediet Independent.co.uk.

Sådan påvirker din kaffe dig, læs mere om, hvad koffein gør ved kroppen, på Soendag.dk

Indadvendte eller udadvendte typer

Psykologen satte sig for at finde ud af, om der var nogle personlighedsmæssige og psykologiske fællestræk blandt mennesker, der foretrak en given form for kaffevariant.

De træk, hun især havde fokus på, var, om personerne var indadvendte eller udadvendte typer, deres grad af tålmodighed, behov for perfektionisme, deres empatiske niveau, deres årvågenhed, følsomhed og sociale evner.

Du kan selv tjekke her, om din personlighed stemmer overens med den type kaffe, du foretrækker.

De fem kaffetyper:

Sort kaffe – Personen er typisk meget traditionel, og en type der ikke bryder sig om udenomssnak, men foretrækker det simple liv. Dog kan han eller hun også være utålmodig, overraskende og modstander af forandring. 

Café latte – Latte-drikkere synes at være såkaldte ’pleasere’ og viser en tendens til at være små-neurotiske.

Sådan laver du en perfekt café latte. Se mere på Madogbolig.dk

Cappuccino – Foretrækker du en cappuccino er du sandsynligvis perfektionist og har en krævende personlighed. Du er neurotisk og kontrollerende, hypersensitiv og meget bevidst om din sundhed.

Frysetørret kaffe – Du er sikkert ret afslappet og muligvis endda nølende, og en person der skubber ting foran dig, som du i stedet burde tage dig af.

Iskaffe – Kan du bedst lide en iskold kaffe, der gerne er sødet lidt, så er du sikkert en trend-sætter med et rigt socialt liv, som kan være næsten hensynsløs i visse sammenhænge.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media