Dine prutters lugt afslører dette om dit helbred

Stanken af prut er som regel noget, de fleste forsøger at undgå, men der kan være grund til at være opmærksom på, hvordan dine og kærestens prutter lugter. For tarmluften afslører nemlig, om du er rask eller syg. Det skriver BBC.

Hvis du f.eks. i tide og utide slår kødagtige æggeprutter, som følge af et højt niveau af svovlbrinte, kan det være tegn på, at du har en beskadiget tarm eller tarmkræft.

Producerer du for mange gasser, skyldes det formentlig, at du fordøjer stivelse og kulhydrater korrekt, og at de i stedet gærer i din tarm.

Læs også: Ny forskning afslører, hvornår det er OK at prutte foran sin kæreste

Sådan lyder konklusionen fra prutforskeren Peter Gibson fra Monash University i Victoria, Australien og påpeger, at der findes mange andre prutlugte, der kan give en indikation af, hvordan din sundhedstilstand er - disse er dog endnu knap så veldokumenterede.

Peter Gibson vil ønske, at videnskaben om vores tarmluft var endnu større end i dag.

- Vi ved lidt her og der, men det har været meget svært at komme helt ind til kernen af, hvad der sker i tarmene. Hvad der kommer ud af anus fortæller os kun om de sidste 20 cm af tarmen, siger forskeren fra Monash University i Victoria, Australien.

Den seneste udvikling i prutforskningen er, at man snart har færdigudviklet en sonde, der kan arbejde sig gennem folks tarme.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip