Direktør i Viborg HK afviser lukningstrussel

- Tæt på afgrunden.

Sådan lyder overskriften fra Sparekassen Kronjylland, der ud fra det nyeste årsregnskab i Viborg HK konkluderer, at håndboldklubben behøver en kapitaltilførsel for at overleve.

Klubbens direktørs Jan Buhr mener, det er en voldsom udlægning.

- Jeg synes, det er en lidt skarp udmelding at komme med, siger Jan Buhr.

Regnskabet for 2013/14 gav et underskud på otte millioner kroner, men i det kommende årsregnskab forventer klubben at kunne reducere minusset til 2,4 millioner kroner.

Det vil tære yderligere på egenkapitalen, der nu udgør fem millioner kroner.

- Det er klart, at det vil udhule egenkapitalen yderligere, men så er vi også ude over den hurdle og kan kigge fremad, siger han.

Han hentyder til, at klubben herefter har ambitioner om at lave overskud.

Derfor er en kapitaltilførsel ikke aktuel lige nu.

- Det ligger ikke på tegnebrættet lige nu, men det kan da blive aktuelt på et senere tidspunkt. Men i og med at vi er i færd med at tilpasse forretningen på andre områder, er det ikke aktuelt lige nu, siger Jan Buhr.

Han erkender, at bankens pessimisme bunder i, at klubben før har måtte notere sig større minus end forventet.

- Selskabet ikke har været specielt dygtig til at ramme rigtigt i prognoserne de foregående år. Det er også årsagen til, at vi har sagt, at vi ikke forventer at kunne gå fra 0 til 100, men at det vil tage to år.

- Vi har været realistiske og sagt, at året i år også vil give underskud, men dog noget mindre. Det er en realistisk udmelding, siger direktøren.

Jan Buhr og Viborg HK meddelte i starten af september, at han stopper i direktørjobbet med udgangen af oktober.

/ritzau/