DI's blå ønske til Corydon: Giv os flere skattelettelser

Det lyder ifølge Dansk Industri "fantastisk godt", at finansminister Bjarne Corydon (S) nu udråber vækstpolitik til et grundvilkår i dansk politik.

Administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, hilser finansministerens udmelding i dagens Børsen om mere blå erhvervspolitik fra den røde regering mere end velkommen.

- Før har man haft fokus på at sikre holdbare offentlige finanser, når man lagde langsigtede økonomiske planer. Det har gjort, at der har været for meget fokus på den side af økonomien, og ikke fokus der, hvor velstanden skabes i den private sektor.

- Så det, at vækst indgår i de planer, der bliver udarbejdet for den økonomiske politik, er fantastisk godt, siger Karsten Dybvad.

Regeringen har med den seneste vækstplan hentet omkring 13 milliarder kroner frem mod 2020. Dermed skal der fortsat findes cirka syv milliarder kroner for at opfylde regeringens målsætning i 2020-planen om at øge produktiviteten med 20 milliarder kroner.

Bjarne Corydon løfter ikke sløret for, hvilke reformer han har i skuffen, men i DI har man masser af ønsker og idéer til, hvordan regeringen kan gøre livet lettere for virksomhederne, lyder det. Nummer et på listen er skattelettelser.

- Vi lægger vægt på, at man fortsætter arbejdet med at lette skatten på arbejdsindkomster og for erhvervslivet, når vi nu har en offentlig sektor, der er meget dyr, og når Danmark er et meget dyrt land at producere i, siger Karsten Dybvad.

- Hvis det gælder forslag, så kan man jo bare hive fat i vores 2020 plan i DI og hente masser af inspiration der, siger han.

Karsten Dybvad vil ikke komme ind på, om det er overraskende for ham, at løftet om mere blå erhvervspolitik kommer fra den røde front.

- I DI bruger vi ikke betegnelsen blå og rød. Vi koncentrerer os om indholdet i den politik, der bliver lagt frem, og om det er godt for virksomhederne og dermed godt for jobskabelsen og Danmark.

- Hvis den politik, der føres, har det sigte, så bakker vi op, og det er sådan set uanset hvilken regering, vi har. Vi lægger også vægt på, at der skabes brede politiske forlig omkring den økonomiske politik, siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastslår i et interview med Børsen, at regeringen vil fastholde en økonomisk kurs med vækstskabende reformer og styrke erhvervslivets konkurrenceevne også fremover.

Udmeldingen kommer efter to vækstplaner på ét år med store lempelser til erhvervslivet. Blandt andet er selskabsskatten blevet sænket, og regeringen forhandler i øjeblikket om at lempe den grønne elafgift, også kaldet PSO-afgiften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip