Disse fem ting skal du ikke gøre når du er vred

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Giver din irritation dig lyst til at gå i seng eller fylde en masse mad i hovedet. Stop dig selv, inden du træffer en dårlig beslutning. Huffingtonpost.com har samlet en række handlinger, som du aldrig bør gøre, når du er allermest vred, fordi det kan være skadeligt for dig selv og for folk omkring dig.

1) Sov ikke på det
Du bør ikke gå vred i seng. Selvom en altoverskyggende surhed måske blot giver dig lyst til at trække dynen op over hovedet, så er det ikke nogen god løsning at vælge at gå i seng, inden du er dampet af. En undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Neuroscience viser, at uforløst vrede kan forstærke eller gemme disse følelser, så du vågner op og har det endnu værre om morgenen.

Derfor kan smør gøre dig vred og fjendtlig. Læs mere på Femina.dk
 

2) Spis dig ikke god igen
Du genkender sikkert udmærket trangen til at dulme din vrede med noget spiseligt, men der er flere årsager til, at du ikke skal vælge den løsning, forklarer Kathy Gruver, der er Ph.d. og forfatter til en bog om stress. For det første vil din tilstand få dig til at vælge mad, der er rig på kulhydrater, og for det andet så er din krop i beredskab, og det betyder, at den lagrer kulhydrater i stedet for at forbrænde dem. Du tager altså mere på, af den mad du spiser.

3) Du skal ikke skrive emails
Hvis du er blevet godt gal i skralden har du måske lyst til at flyve til tastaturet og skrive til den person, som har gjort dig sur. Men det er en dårlig idé, siger Christine M. Allen, der er psykolog. Du vil sandsynligvis komme til at skrive noget du fortryder senere, og det er absolut for sent at gøre noget ved det, når du først har trykket send. Skriv i stedet dine tanker ned i et worddokument, som du sletter bagefter. Det kan godt hjælpe at få tingene ned på skrift, råder hun.

Skjuler du, når du er vred? Læs, hvor usundt det er, på Femina.dk
 

4) Du skal ikke gruble
Det kan være meget let for især kvinder at hænge fast i den situation, der har forårsaget vreden. Dvs. at vi så at sige tygger drøv på det, der har gjort os frustrerede. Det løser ikke noget, men gør os i virkeligheden mere frustrerede. Slip tankerne, træk vejret, og led tankerne anden steds hen, siger Christine M. Allen.

5) Du skal ikke køre bil
Det er farligt at køre bil, hvis du er oprevet. Du vil sandsynligvis løbe støre risici og dermed være til fare for både dig selv og andre. Det forklarer David Narang, der er klinisk psykolog. Derudover kan vrede også give dig tunnelsyn, så du fx ikke opdager en bil eller andet, der kommer fra den ene eller den anden side.

 

Dagens Gossip