Disse morgenvaner ødelægger din dag

Man kan ikke altid helt kontrollere sine morgener. Trafikkøerne er der ikke så meget at gøre ved, og er du kommet af sted uden en paraply, og det pludselig begynder at øse ned, ja så er det ligesom bare ærgerligt.

Men der er ting, man kan styre udenom fra morgenstunden, og som fremover kan gøre din start på dagen meget bedre, hvis du dropper dem fremover.

Du drikker kaffe lige, når du vågner
Dit energiniveau stiger naturligt, når du vågner.  Og drikker du kaffe som det allerførste, så kan du risikere, at du får lidt rysteture og nervøs energi.

- Du får mest ud af din kaffe, hvis du først drikker den en time efter, at du er stået op. Det er her dit energiniveau begynder at dykke lidt, og her vil dagens første kop kaffe være god at drikke, siger neurolog Steven Miller til Women’s Health.com

Æg til morgenmad giver energi hele dagen

Du spiser for lidt morgenmad
Mange starter dagen med lidt græsk yoghurt tilsat nogle bær, og det kan da også lyde som en sund morgenmad, men når du når senere hen på dagen, så begynder du at småspise gevaldigt. 

For ikke alene er det alt for lidt mad at starte dagen på, men det mangler også en masse nærende stoffer, der kan holde dig kørende til dit næste måltid, siger diætist Michelle Davenport.

- Du skal både have proteiner, fibre og kulhydrater og lidt sund fedt, siger hun.

Med andre ord spis hellere havregrød med en klat smør eller sørg for at få et stykke groft brød med ost udover den græske yoghurt.

Er det i orden at smugkigge i hans mobil?

Du tjekker din e-mail som det første
Tjekker du din e-mail som det første om morgenen, så bør du se at få udryddet den vane med det samme. For det kan stresse dig resten af dagen. I stedet bør du starte din dag på en beroligende måde.

- Det kan være med en kop te, lidt træning eller et langt bad, siger stressekspert Melissa McCreery.

Det vil både øge din produktivitet og booste din kreativitet.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip