Disse ting skal du IKKE sige til en gravid kvinde

Gravide kvinder vil som regel gerne fortælle om den søde ventetid og barnet, de venter. Men der er nogle ting, de bare ikke vil spørges om eller høre på.

For at få styr takt og tone indenfor graviditetssnak har bloggeren Christine Skoutelas på Huffington Post lavet denne liste over ting, en gravid bare ikke har lyst til at høre dig sige.

- Det jeg fødte var det helt forfærdeligt - rent smertehelvede

Tak for den. Som om gravide ikke selv kan forestille sig, hvor ondt det gør.

Læs også: Din tissemand falder ikke af - og andre ting alle drenge skal vide

- Da jeg var gravid, tog jeg kun otte kilo på og havde kun lyst til at spise økologiske æbler og riskiks

Din vanskabning.

- Wow, du bliver bare større dag for dag!

Tro det eller lad være, en gravid kvinde kan godt mærke, når hendes hud er strukket helt ud, og hendes organer kæmper om pladsen i kroppen med det lille barn. Hun kan faktisk godt mærke de ekstra kilo, når hun går op af trappen, uden at du pointerer det.

- Hvor længe har du tænkt dig at amme?

Det rager ikke dig. Og med mindre du har boet inde i hendes krop, har du ikke ret til at belære hende om, hvad der er det rigtige for hende og hendes barn.

Læs også: 7 åndssvage ting som du skal holde op med at sige til fædre

- Må du gerne spise/drikke/gøre det der?

Med mindre hun kaster tequilashot efter tequilashot i svælget eller kæderyger filterløse cigaretter, kan du roligt regne med, at hun gør det bedste, hun kan for sit barn og følger sin læges råd.

- Når jeg bliver gravid, har jeg tænkt mig at...

Klart. Læg alle de planer du vil. Men du kan ikke vide, hvad du vil gøre under en graviditet, før du står i det - heller ikke selvom du har prøvet det før. I sidste ende gør du, hvad barnet siger.

- Hvordan har du det?

Det ligner et helt fredeligt spørgsmål, men: Selv den sundeste gravide med allermest overskud føler sig ligesom alle andre gravide: Nemlig GRAVID! Udmattende, hormonelt, hval-agtigt gravid. Hun har det ad helvede til, og har lyst til at stikke dig ned med en gaffel.

- Hej mor!

Det er klamt at høre andre end dine børn kalde dig for mor. Stop det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip