Djokovic hævner sig mod Murray ved US Open

Novak Djokovic er videre til semifinalen ved grand slam-turneringen US Open efter en sejr over Andy Murray i fire sæt. I semifinalen møder Djokovic nu japaneren Kei Nishikori

Det var en lang og jævnbyrdig tenniskamp, som Djokovic vandt 7-6, 6-7, 6-2, 6-4 efter over tre og en halv times spil.

Med sejren fik Djokovic revanche ved US Open over netop Murray, som vandt finalen over serberen i 2012.

Lyset måtte tændes på Flushing Meadows, da kampen blev påbegyndt sent onsdag aften og måtte færdigspilles et godt stykke over midnat - torsdag morgen dansk tid.

- Først og fremmest vil jeg takke fansene for at blive til så sent. Jeg håber, folk havde det sjovt, siger Djokovic rettet mod de trætte fans på lægterne.

Djokovic var kold og kynisk, da kampen blev afgjort. Murray servede for at holde sig inde i fjerde sæt, men verdensetteren slog til og brød skottens serv og vandt kampen på sin første matchbold.

- Vi er vant til at spille lange kampe. Det er sket de seneste fire-fem gange, vi har mødt hinanden.

- Han har forbedret sit spil meget, efter at han fik Ivan Lendl som træner. Har har spillet med stor kvalitet og vundet flere grand slam-titler. Jeg vidste, det ville blive svært, fortæller serberen.

Murray har ikke længere Lendl som træner. Skotten har i stedet hyret Amelie Mauresmo, som har trænet Murray de seneste måneder.

Djokovic har Boris Becker som træner, og tyskeren så tilfreds ud efter kampen. I 2011 vandt Djokovic senest US Open, og han kan være på vej til en ny titel med det spil, han leverede mod Murray.

Topseedede Djokovic vil i hvert fald være storfavorit til at vinde over 10.-seedede Nishikori i semifinalen. De har mødtes to gange tidligere, og det står 1-1 i indbyrdes opgør. Seneste opgør er dog tre år siden.

- Mine tanker er kun rettet mod at sove lige nu.

- Men tillykke til Kei, det er stort for Japan. Det er lang tid siden, at vi har mødt hinanden, og han er en dygtig spiller. Han server og bevæger sig godt. Jeg ser frem til kampen, lyder det fra Djokovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip