Djokovic slår fransk sensation i Wimbledon

Richard Gasquet har spillet noget af det flotteste tennis i dette års Wimbledon. Men franskmandens sublime spil var ikke nok til at slå den forsvarende mester Novak Djokovic.

Den topseedede serber vandt 7-6, 6-4, 6-4 over Gasquet, der var seedet som nummer 21 i grand slam-turneringen. Kampen varede i næsten to timer og 25 minutter.

I første sæt brød duellanterne hinandens serv en gang hver i starten af sættet, men derefter fulgtes de ad frem til stillingen 6-6, og så skulle det afgøres i tiebreak.

Her var Djokovic bedst, da verdensetteren spillede sig frem til fire sætbolde og tog den første.

Djokovic udnyttede momentum til at bryde med det samme i andet sæt og efterfølgende bringe sig foran 2-0. Og den føring blev holdt i resten af sættet.

Samme recept virkede for Djokovic i tredje sæt. Gasquet blev brudt og kom bagud 1-2 og senere 1-3 og begyndte at virke træt efter nogle hårde og lange kampe i græsturneringen.

Gasquet reddede to matchbolde i egen serv, men kunne ikke stille noget op, da Djokovic skulle serve kampen hjem. Det endte med et rent serveparti.

Djokovic er i sin fjerde Wimbledon-finale, og han vandt turneringen i både 2011 og 2014. Hvis Djokovic vinder finalen, så henter han samtidig sin niende grand slam-titel i karrieren.

I finalen venter vinderen af opgøret mellem Roger Federer og Andy Murray, som spiller semifinale senere fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip