Djokovic slår US Open-vinder og er klar til semifinale

Den forsvarende Wimbledon-mester Novak Djokovic er tæt på at gentage triumfen fra sidste år.

Onsdag aften vandt topseedede Djokovic i overlegen stil 6-4, 6-4, 6-4 over Marin Cilic fra Kroatien efter en time og 51 minutter.

I alle tre sæt slog Djokovic til med et enkelt servegennembrud, og det var nok til at tage en nem og overbevisende sejr, selv om Cilic spillede noget glimrende tennis undervejs.

I første sæt brød Djokovic til 2-1 og kom efterfølgende også foran 3-1, og den føring blev holdt i resten af sættet.

Samme kølighed og effektivitet viste serberen i andet sæt, hvor Cilic blev brudt ved stillingen 4-4. Med to partier i træk vandt Djokovic sættet.

Og det var som om, at Cilic ikke havde noget modtræk over den simple strategi fra Djokovic om at slice boldene. Den høje kroat havde svært ved at nå ned til de defensive grundslag fra verdensetteren.

Cilic, som vandt US Open sidste år, fulgte med til 3-3 i tredje sæt, og så slog Djokovic såmænd til igen med et enkelt servegennembrud og støbte fundamentet for sejren.

I semifinalen skal Djokovic møde Richard Gasquet, der slog French Open-mesteren Stanislas Wawrinka i sin kvartfinale senere onsdag aften.

29-årige Gasquet vandt kampen efter fem spændende og særdeles underholdende sæt. Sejren endte med at lyde 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9.

I 2007 var Gasquet også i semifinalen i Wimbledon, mens Wawrinka fortsat ikke er nået længere end kvartfinalen i græsturneringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip