Djokovic tvinger gruskongen til at abdicere i Paris

Rafael Nadal måtte onsdag indkassere et sjældent nederlag i Paris, da den spanske gruskonge måtte forlade French Open.

For blot anden gang i karrieren blev den 29-årige spanier besejret i den franske grand slam-turnering, da han i kvartfinalen blev slået 5-7, 3-6 og 1-6 af den serbiske verdensetter Novak Djokovic.

Der var på mange måder tale om en moralsk finale mellem de måske to største favoritter til at tage titlen i Frankrigs hovedstad.

Djokovic fik en forrygende indledning på kampen, da han straks bragte sig foran med 4-0 i første sæt. Alt fungerede for serberen, der trods otte grand slam-titler aldrig har vundet i Paris.

Trods store problemer hev Nadal sig op og fik udlignet til 4-4, og duellen var pludselig åbnet helt op igen. Djokovic var dog lige en tand skarpere, og det gjorde udslaget i det mentalt vigtige første sæt.

De to spillere fulgtes ad til 3-3 i andet sæt, men Nadal kæmpede en del mere end Djokovic, der igen trak fra.

Tredje sæt var ren paradekørsel for serberen, der var tæt på at uddele et såkaldt æg til Nadal. Spanieren fik dog holdt sin serv en enkelt gang, da han reducerede til 1-4. Tredje sæt sluttede symptomatisk med en spansk dobbeltfejl.

Novak Djokovic skal i semifinalen møde britiske Andy Murray, der i sin kvartfinale slog spanske David Ferrer med 7-6, 6-2, 5-7 og 6-1.

Rafael Nadal har vundet French Open hele ni gange i karrieren. Spanierens eneste nederlag frem til onsdag faldt i 2009, da han tabte til svenske Robin Söderling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip