DMI advarer: Risiko for skybrud på Fyn og i Jylland

Lørdag kan både jyder og fynboer opleve kraftige mængder regn, og DMI har udsendt et varsel om skybrud og torden.

Lokalt er der risiko for, at der kan falde mellem 10 og 15 millimeter regn på 30 minutter, og der er risiko for kraftig torden. Det vilde vejr risikerer ikke kun at blive skyld i våde fødder, men kan gå hen og irritere ferietrafikken på årets travleste rejsedag på de danske veje.

- Det kan godt forstyrre trafikken i de berørte områder. I hvert fald af kortere varighed. Skybrud er ofte kortvarige, men de kaster selvfølgelig vand af sig og giver risiko for akvaplaning, siger vagthavende ved DMI, Thyge Rasmussen.

For at der skal være tale om et skybrud, skal der falde 15 millimeter vand på en halv time. Danskerne skal altså forberede sig på fare for oversvømmelser, oversvømmede kældre og våde kørebaner.

Varslet gælder fra klokken 17 til 23, og det voldsomme vejr kan ifølge DMI ramme følgende områder:

Sydfyn, Billund Kommune, Odder Kommune, Trekantområdet, Sydøstjylland, Silkeborg Kommune, Middelfart Kommune, Assens Kommune, Vejen Kommune, Haderslev Kommune, Sønderborg Kommune, Aabenraa Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune og Viborg Kommune.

Thyge Rasmussen regner dog ikke med, at det vil lamme trafikken.

- Hvis det bliver slemt, må man holde ind til siden. Så kan man køre videre efter en halv til en hel time, når det er holdt op igen, siger han.

Vejdirektoratet er opmærksom på varslet, oplyser vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikinformationscenter Cem Ayak.

- Vi ved ikke, hvor regnen præcis falder. Det vil selvfølgelig betyde noget, hvis det rammer motorvejen med kraftigt regnfald. Det giver våde veje, og man skal sætte farten ned og køre efter forholdene. Lige nu ser det fint ud, men vi holder øje med udviklingen, siger han.

Ferietrafikken er tungest mellem klokken 10 og 18. Derfor kan de fleste ferietrafikanter formentlig nå syd for grænsen eller til deres destination, inden det mulige skybrud rammer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip