DMI afblæser skybrudsvarsel: Svenskerne får regnen

Vejret er lunefuldt. Det har DMI måtte sande fredag, hvor meteorologerne flere gange har ændret deres varslinger for kraftig regn og skybrud rundt om i landet.

Seneste melding lyder, at danskere med vandskræk kan ånde lettet op.

- Vi har haft problemer med at fastslå, om et voldsomt uvejr, som kommer sydfra op gennem Tyskland, ville ramme Danmark. Men nu tyder det altså på, at det kommer op over Østersøen og rammer Skåne i stedet, siger vagtchef Thyge Rasmussen til Ritzau ved 23-tiden.

Der er dog stadig risiko for, at beboere langs Øresundskysten får våde fødder, hvis de skal ud i løbet af aftenen.

- Der kan godt komme en del regn langs kysten, siger Thyge Rasmussen og tilføjer, at bornholmerne må forberede sig på en tordenbyge.

Uvejret, som i løbet af aftenen er tordnet op gennem Tyskland, er drilsk, forklarer vagtchefen:

- Det er meget svært at forudsige, hvor det rammer, når det kommer sydfra. Det kan svinge med 50 til 100 kilometer, hvilket jo har ret stor betydning for vores prognoser, siger han og fortsætter:

- Der har vi noget nemmere ved at arbejde med uvejr, der kommer vestfra.

Natten til fredag og ud på morgenen væltede regn, hagl og flere tusinde lyn ned over Syd- og Sønderjylland, hvor kældre blev oversvømmet, og trafikken led last. I trekantområdet faldt der fredag morgen mellem 50 og 60 millimeter regn på tre timer.

Også i Midt- og Nordjylland har der i løbet af dagen været kraftige regn- og tordenbyger.

I første omgang varslede DMI skybrud flere steder i landet, men omkring klokken 20 blev prognosen ændret til kraftig regn og risiko for lokale skybrud på Lolland-Falster og Sjælland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip